Astăzi, 15 decembrie, în Sala de ședințe a Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita au depus jurământul 12 noi jandarmi harghiteni, în fața Drapelului de luptă al unității.

Ceremonialul militar s-a desfășurat în prezența conducerii Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, precum și a cadrelor cu funcție de conducere din cadrul inspectoratului. 
După depunerea jurământului, inspectorul șef, adresându-se noilor jandarmi le-a spus: „Ostași, de azi înainte, prin voia voastră și ocrotirea lui Dumnezeu, v-ați legat pe viață de țară! Fiți demni de acest legământ! Dumnezeu să vă ajute! Vă felicit cu ocazia depunerii jurământului militar și vă doresc succes în activitate.”.
Cei 12 subofițeri au fost încadrați din sursă externă, în urma promovării concursurilor organizate de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita și își vor desfășura activitatea în structurile de comandament și subunități de pază obiective.
În perioada următoare, noii colegi  vor urma un scurt program de pregătire, organizat cu sprijinul colegilor din cadrul Centrului de Pregătire a Cadrelor Jandarmi Gheorgheni, iar ulterior, sub directa coordonare a tutorilor profesionali, vor parcurge un program de pregătire pe parcursul căruia vor cunoaşte specificul activităţilor şi misiunilor ce revin instituției noastre, în zona de competenţă, concomitent cu executarea misiunilor specifice, dar şi aspecte privind modul de comunicare în relaţia cu cetățenii, pe timpul misiunilor.

Articolul precedentPanouri publicitare și construcții în curbe și intersecții, INTERZISE prin lege
Articolul următorStatul român, la mâna infractorilor pentru recuperarea falezei de la 2 Mai și Vama Veche – Rolul DNA