Deputatul PNL Ionel Dancă, fost șef al Cancelariei prim-ministrului în perioada în care Guvernul era condus de Ludovic Orban, a combătut, miercuri, la Brăila, moțiunea cu care premierul candidează la șefia PNL și în care Florin Cîțu militează prin reducerea la minim a intervenției statului în economie.

  • „In domeniul economic suntem un partid liberal, dar un partid liberal care sprijina si asigura conditii de concurenta loiala, egala pentru toti actorii economici. Liberalismul nu poate fi o doctrină de laborator in care piata decide orice. Avem fermieri care nu pot face concurenta celor din statele invecinate daca nu le asiguram aceleasi conditii. Liberalismul, spun unii, nu trebuie sa dea subventii, nu trebuie sa dea ajutoare de stat, e un liberalism salbatic care nu e practicat nicaieri. Noi trebuie sa aparam capitalul autohton si sa ii dam sprijinul necesar sa concureze cu celelalte companii din UE. Uitati-va bine la cele doua motiuni. Sunt colegi de-ai nostri care spun ca statul nu trebuie sa se implice deloc si sa lase piata libera. Piata libera este un concept frumos, dar este un concept de manual, de laborator, in viata reala piata libera nu rezolva toate problemele”, a declarat Ionel Dancă.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentMinistrul Mediului, Tanczos Barna: ”Sunt scumpiri evidente la toate produsele”
Articolul următorÎși dă demisia din Guvern dacă pierde alegerile interne? Dan Barna: ”Nu văd o legătură între cele două!”