Deţinutul care, îndrăgostit de femeia-psiholog care l-a consiliat în închisoare, i-a trimis acesteia mai multe scrisori în care o ameninţa cu moartea şi desfigurarea, supărat că femeia nu-i împărtăşeşte sentimentele, a fost condamnat la aproape 9 ani de închisoare.

Deţinut care i-a trimis femeii-psiholog din închisoare mai multe scrisori în care o ameninţa cu moartea, desfigurarea, incendierea casei, maşinii şi a tuturor bunurilor, pentru că era îndrăgostit de ea şi femeia nu-i împărtăşeşte sentimentele, a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Alba Iulia, la o pedeapsă de aproape 9 ani de închisoare, relatează Mediafax.

Bărbatul este recidivist şi se afla în penitenciar când a trimis scrisorile, iar pentru faptele sale a primit o nouă pedeapsă la care s-au mai adăugat şi celelalte condamnări neexecutate.

Pentru fiecare dintre infracţiunile comise, respectiv ultraj, influenţarea declaraţiilor, răzbunarea pentru ajutorul dat justiţiei, magistraţii de la Curtea de Apel Alba Iulia au aplicat pedepsele prevăzute de lege, rezultând, după contopirea cu celelalte pedepse neexecutate, o condamnare la 8 ani, 4 luni şi 223 de zile de închisoare.

În plus, bărbatul nu are voie să se apropie de victima sa sau de familia acesteia, timp de 5 ani.

Deţinutul îndrăgostit de femeia-psiholog care l-a consiliat în închisoare, supărat că femeia nu-i împărtăşeşte sentimentele, i-a trimis acesteia mai multe scrisori în care o ameninţa cu moartea, desfigurarea, incendierea casei, maşinii şi a tuturor bunurilor.

În timp ce era încarcerat, pe o perioadă de 7 ani, în Penitenciarul Miecurea Ciuc, Kalusi Robert, în vârstă de 35 de ani, din Sovata, recidivist condamnat de mai multe ori, a declarat (formal, după cum au considerat judecătorii), tendinţe de suicid şi violenţă cu alţi deţinuţi având, însă, drept scop să se afle în prezenţa psihologului închisorii, de care se îndrăgostise. La una dintre şedinţele de consiliere, deţinutul chiar i-a dat femeii câteva foi pe care şi-a mărturisit, în scris, sentimentele.

Psihologul şi-a anunţat superiorii, moment în care bărbatul i-a făcut o plângere penală pentru abuz în serviciu şi divulgarea secretului profesional, iar procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc au deschis o anchetă, preluată ulterior, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Harghita, care au clasat dosarul.

Potrivit judecătorilor, în cadrul acestei anchete, bărbatului i s-a permis să studieze dosarul în care avea calitate de parte vătămată şi în care se afla declaraţia psihologului despre situaţia creată, declaraţie ce conţinea toate datele personale şi astfel i-a aflat femeii adresa de domiciliu. Eliberat între timp din Penitenciarul Miercurea Ciuc, bărbatul a ajuns din nou la închisoare, de această dată la cea din Aiud, pentru a executa un rest de pedeapsă, iar de aici i-a trimis victimei sale scrisorile de ameninţare.

Potrivit sentinţei penale de la Judecătoria Aiud prin care bărbatul a fost condamnat pentru ultraj, s-a reţinut că cele trei scrisori „conţin multiple şi diverse ameninţări grave a persoanei vătămate şi a familiei acesteia ce vizează integritatea corporală, viaţa şi bunurile acestora, în legătură cu atribuţiile exercitate de persoana vătămată, cu declaraţia dată de aceasta în calitate de martor, dar şi pentru a o determina să nu denunţe fapta de ameninţare prin scrisori”.

Articolul precedentVIDEO Cimitirul din Valea Uzului a ajuns tranşeu de război între români şi maghiari, chiar de Ziua Eroilor
Articolul următorJandarmii sunt la datorie, de Rusalii, la Șumuleu Ciuc