O femeie care a dat mită pentru ca fiul ei să prindă o programare mai rapidă la Serviciul de Înmatriculări Harghita a fost condamnată definitiv la 2 ani închisoare cu suspendare şi la 60 de zile de muncăîn folosul comunităţii.

La data de 26.09.2019 magistraţii Curţii de Apel Târgu – Mureş au menţinut hotărârea Tribunalului Harghita prin care a condamnat-o pe inculpata Csiki Melinda la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei şi obligarea la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei comunei Ditrău şi/sau Spitalul Mun. Gheorgheni, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

În fapt, la data de 09.01.2018, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Harghita, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, au procedat la prinderea în flagrant a inculpatei Csiki Melinda, în timp ce oferea suma de 10.000 forinţi unui ofiţer din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Harghita, pentru efectuarea unei programări necesare susţinerii probei practice de către fiul acesteia, în vederea obţinerii permisului de conducere categoria „B”.

Inculpata, împreună cu fiul acesteia, s-a prezentat la sediul S.P.C.R.P.C.I.V. Harghita, ocazie cu care i-a înmânat ofiţerului de poliţie dosarul ce conţinea documentele şi în care a introdus un plic cu suma de 10.000 forinţi, cu scopul de a obţine o programare într-un termen mai scurt.

Lucrătorii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Harghita au efectuat acte procedurale în cauză, în baza ordonanţelor de delegare ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita.

Articolul precedentDoi hoţi prinşi la furat de cartofi, la Gheorgheni
Articolul următorCaravana SMURD “Fii pregătit!” ajunge săptămâna viitoare în Harghita