Parchetul de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc a înregistrat joi, 2 aprilie, un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor pe numele unui bărbat din judeţul Harghita, pe care oamenii legii l-au depistat cu o zi înainte pe raza comunei Atid, deşi acesta era plasat în izolare la domiciliu.

Potrivit unui comunicat postat pe pagina oficială a Ministerului Public, bărbatul era testat pozitiv pentru virusul COVID-19, motiv pentru care a fost internat la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc pentru aplicarea tratamentului medical de specialitate.

„În data de 01.04.2020, pe raza comunei Atid, sat Atid, organele de poliție au depistat o persoană de sex masculin ce avea obligația de a se afla în izolare la domiciliu. Arătăm că persoanei în cauză i s-au prelevat probe biologice pentru testarea infectării cu virusul COVID 19, rezultatul fiind pozitiv, motiv pentru care aceasta a fost internată la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc pentru aplicarea tratamentului medical de specialitate. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 din Codul penal”, transmite Parchetul de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii localităţii Atid, din cadrul Poliției Orașului Cristuru Secuiesc, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc.

 

 

Articolul precedentIncendii de vegetație uscată în Feliceni și Miercurea Ciuc
Articolul următorORDONANȚA MILITARĂ 7. Marcel Vela, Raed Arafat și Bogdan Despescu susțin o conferință de presă la această oră la sediul Ministerului Afacerilor Interne.