În data de 27 august, în jurul orei 13:30, Poliţia Municipiului Odorheiu Secuiesc a fost sesizată telefonic, prin intermediul 112, despre un furt de bani din locuinţa unei localnice.

În urma cercetării la faţa locului, poliţiştii au stabilit că, în intervalul orar 13:00 – 13:15, o bătrânică de 77 de ani se afla în curtea propriei gospodării, iar la un moment dat două femei i-au oferit spre vânzare fructe de pădure şi în timp ce una dintre acestea i-a distras atenţia, cealaltă a intrat în casă, de unde a sustras 3.400 de lei.

Victima a observat acest lucru şi a intrat la rândul său în locuinţă, însă persoana în cauză  a evitat-o şi a ieşit, apoi a încuiat uşa, cheia fiind în broască pe dinafară.

În scurt timp, strigătele de ajutor ale gazdei au fost auzite de o vecină care a descuiat uşa, iar imediat după aceea, în urma apelului prin 112, poliţiştii au demarat o amplă acţiune operativă, în vederea identificării şi prinderii suspectelor comiterii faptei.

Astfel, prin activităţile specifice de cercetare şi investigaţie, au fost depistate două localnice de 32 şi 36 de ani, bănuite de comiterea furtului, persoane cunoscute poliţiştilor şi pentru săvârşirea altor fapte îndreptate împotriva patrimoniului.

Faţă de cele două femei a fost luată măsura reţinerii pe 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi lipsire de libertate în mod ilegal, urmând a se propune punerea în mişcare a acțiunii penale faţă de acestea şi solicitarea luării unor măsuri preventive.