Acasă Actual Două persoane au murit carbonizate în urma accidentului feroviar de la Miercurea...

Două persoane au murit carbonizate în urma accidentului feroviar de la Miercurea Ciuc, în care a fost implicat trenul Iaşi – Braşov

Trenul Iași-Brașov a acroșat un autoturism, în urma impactului luând foc atât mașina cât și locomotiva. Două persoane din autoturism au fost carbonizate, iar cei aproximativ 100 de călători din tren au fost evacuați, nefiind răniți. Circulația este oprită pe Magistrala feroviară 400.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe magistrala 400, la ieșire din municipiul Miercurea Ciuc, județul Harghita,  la o trecere la nivel cu calea ferată, prevăzută cu indicator rutier STOP, un tren care circulă pe relația Iași-Brașov a acroșat un autoturism. În urma coliziunii, autoturismul a luat foc, incendiul extinzându-se la o locomotivă a trenului. Două persoane din autoturism au decedat, fiind carbonizate.

Traficul feroviar este oprit pentru intervenția echipajelor specializate. Cei aproximativ 100 calatori din tren au fost evacuați, nefiind răniți. Incendiul a fost lichidat, iar în acest moment se efectuează cercetarea la fața locului pentru a se stabili cu exactitate cauzele producerii evenimentului. Se estimează reluarea normală a traficul feroviar în 60-90 de minute.

Update: Trenul IR 1541, care circula pe ruta Miercurea Ciuc – Brașov, a lovit un autoturism, pe tecerea la nivel cu cale ferată, pe o distanță de cca. 500 m. Accidentul feroviar a fost urmat de incendiu, unde autoturismul a luat foc, iar locomotiva a fost afectată în partea din față. Fortele ajunse la fața locului au constatat faptul că în autoturism sunt 2 persoane decedate, carbonizate.

FOTO: ARHIVĂ

Articolul precedentNoi cazuri de infectare cu SARS CoV-2, în ultimele 24 de ore! Vezi statistica autorităților
Articolul următorMiron Mitrea: Calitatea guvernării este definitorie pentru un partid