Polițiștii harghiteni au fost solicitați, luni, să intervină pentru aplanarea a două scandaluri iscate  în comuna Plăieşii de Jos, într-unul fiind implicate cel puţin 9 persoane.

În jurul orei 16:18, o echipă operative din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Miercurea Ciuc s-a deplasat în comună, unde au constatat că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, doi localnici de 28 şi 21 de ani au provocat/participat la un scandal pe stradă, aplicându-şi reciproc lovituri cu pumnii şi cu briceagul.

În urma leziunilor suferite, cei doi au fost transportaţi la Spitalul Județean Miercurea Ciuc, pentru acordarea de îngrijiri medicale, și sunt cercetați de polițiști pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și lovire sau alte violențe.

Mai târziu, în jurul orei 20:55, Secția 2 Poliție Rurală Miercurea Ciuc a fost sesizată din nou despre un alt scandal produs pe raza comunei Plăieșii de Jos, de această dată în curtea unui imobil.

„Având în vedere numărul persoanelor implicate şi agrestivitatea acestora, la faţa locului a intervenit o echipă operativă complexă, cu sprijinul unei grupe din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita. Prin cercetări poliţiştii au stabilit că, pe fondul consumului exagerat de băuturi alcoolice, s-a iscat o altercaţie spontană între mai mulţi localnici, aceştia lovindu-se cu pumnii şi picioarele, dar şi cu bricege şi bâte, provocându-şi leziuni traumatice pentru a căror îngrijire medicală a fost necesară transportarea la Spitalul Județean Miercurea Ciuc a 5 persoane”, transmite IPJ Harghita.

Nouă persoane cu vârste cuprinse între 19 și 66 de ani s-au ales cu dosare penale pentru încăierare.

Articolul precedentAu fost aprobate noile programele pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat
Articolul următorAu intrat cu tractorul în mașina unui localnic, apoi i-au spart și geamurile casei