Ies la iveală informații de ultimă oră din cadrul anchetei pe care premierul Ludovic Orban a solicitat-o de urgență la ONAC, Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, supra-structură guvernamentală parcă special înființată de către fostul premier Viorica Dăncilă pentru a fi condusă de Cornelia Nagy, nimeni alta decât „Regina Achizițiilor”, o adevărată femeie-cameleon care-și schimbă culoarea odată cu partidul aflat la guvernare. 

Beneficiind de puternicul sprijin al UDMR-ului, nelipsitul „partid-balama” din orice guvernare, fosta vameșă Cornelia Nagy și șefă de cabinet al lui Sebastian Vlădescu pe când acesta se afla în fruntea Finanțelor s-a tot perindat în fruntea a diverse servicii de achiziții din ministere precum cel al Sănătății, Mediului și, bineînțeles, Finanțelor.

Numirea Corneliei Nagy în fruntea ONAC n-a mirat pe nimeni și asta deoarece Ferdinand Nagy, soțul său, actualul ambasador în Muntenegru a gestionat, mult timp, participarea României la cele mai importante Expoziții Comerciale din lume și a activat chiar bună bucată de vreme și în „centrala” Ministerului de Externe.

ONAC nu coordonează doar achizițiile din Sănătate, ci „achizițiile centralizate” de la nivelul tuturor ministerelor, structurilor guvernamentale și companiilor de stat! 

Însă ceea ce i-a uimit pe mulți a fost cum de a reușit să se lipească tocmai Niculae Bădălău de Cornelia Nagy. Răspunsul însă părând a fi același, capacitatea ONAC de a gira achizițiile centralizate inclusiv pentru Economie, ministerul „păstorit” la acea vreme chiar de Bădălău.  Cel care astfel a profitat din plin de rolul său vremelnic de negociator subteran cu UDMR-ul din partea baronilor roșii pentru a se cupla cu ONAC-ul, scrie national.ro.

Astfel că de această dată cel puțin ancheta declanșată de Ministerul Finanțelor la ordinul expres al lui Ludovic Orban s-ar putea să fie una „cu finalizare”, și încă mai repede decât se așteaptă unii. Surse citate de national.ro susțin că deja se strînge șurubul în ancheta scandalului măștilor cumpărate de ONAC cu 5 euro bucata de la un „butic acoperit” din… Giurgiu! Chiar fieful unui Niculae Bădălău, căruia se pare că-i produc deja frisoane documentele oficiale cerute de la ONAC, acolo unde postul Corneliei Nagy se clatină tot mai serios, pe zi ce trece. 

După 15 ani de Vamă la Petea, pe „felia” cu Ungaria, Cornelia Nagy ajungea la București în structura centrală a ANAF, la Direcția de Control Financiar. Însă în adevărata lume bună ministerială a ajuns odată cu preluarea funcției de șef de cabinet a Ministrului Finanțelor, după care a trecut direct la „next level”, cel al achizițiilor publice. Și de atunci, din 2007 a ocupat neîntrerupt diverse funcții de conducere aproape exclusiv pe domeniul achizițiilor publice, indiferent că vorbim de ministere ca Economiei, Finanțelor, Mediului sau Sănătate. Timp în care se spune că legăturile sale3 cu ”pepiniera de la Vamă” s-ar fi păstrat atât prin fostele contacte personale, cât și prin alte interconexiuni. De remarcat și că soțul actualei șefe a ONAC, Ferdinand Nagy, se pare că prin același „lobby” udemerist a fost și la cârma Autorității Naționale pentru Protecția Copilului, dar a ocupat și râvnite funcții la nivelul „Centralei” MAE. Unde a fost de-a lungul timpului subsecretar de stat, responsabil cu Secțiunile României la EXPO din Shangai-China și EXPO – Yeosu. Coreea, președinte al Biroului Internațional de Expoziții de la Paris iar de șapte ani este ambasadorul României în Muntenegru.

Scandalul măștilor medicinale a fost detonat! 

Potrivit surselor national.ro, în curând, ancheta Ministerului Finanțelor va putea produce și „probele” privind susținerea „suspiciunilor rezonabile” cu privire la cuplarea lui Niculae Bădălău la ONAC-ul condus încă de Cornelia Nagy. Dar nu pentru mult timp de acum încolo, întrucât afacerea ROMWINE&COFEE SRL nu este decât „începutul sfârșitului” pentru cei aflați în spatele adevăratelor „tunuri” date prin intermediul „achizițiilor centralizate”! Și nu doar în domeniul medical. Se așteaptă ca Bădălău să-i tragă și pe alții după el… 

Articolul precedentMaşină căzută în pârâu la Topliţa. Pompierii harghiteni intervin
Articolul următor1.957 de persoane autoizolate, 142 în carantină. Amenzi de peste 160.000 lei în ultimele 24 de ore