Un nou contact cu finanțare nerambursabilă se alătură celorlalte proiecte contractate și aflate în implementare în Municipiul Odorheiu Secuiesc. Un nou proiect ce prevede modernizarea infrastructurii rutiere pentru reducerea emisiilor de carbon. Contractul de finanțare nerambursabilă ce alocă peste 9,78 milioane euro, a fost semnat la sediul primăriei din Municipiul Odorheiu Secuiesc de către primarul municipiului, domnul Arpad Galfi și directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, domnul Simion Crețu.

Municipiul Odorheiu Secuiesc urmărește dezvoltarea mobilității urbane prin schimbarea accentului de la o mobilitate bazată pe utilizarea autoturismelor, la o mobilitate bazată pe mersul pe jos, utilizarea bicicletei ca mijloc de deplasare, utilizarea transportului public de înaltă calitate și eficiență, reducerea utilizării autoturismelor în paralel cu utilizarea unor categorii de autoturisme nepoluante. În primul rând, copiii și vârstnicii din oraș, ce reprezintă 30% din cei peste 38 de mii de locuitori, vor fi beneficiarii acestui proiect fiindcă au nevoie de rute sigure de deplasare între locuință, școală, grădiniță și alte locuri destinate activităților zilnice din municipiu. Varietatea și complementaritatea domeniilor pe care am semnat contracte de finanțare nerambursabilă cu primăria municipiului, demonstrează angajamentul lor în dezvoltarea pe termen lung a acestui oraș”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Proiectul de ”Reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere din Municipiul Odorheiu Secuiesc în vederea diminuării traficului rutier și reducerea emisiilor de carbon” are o valoare totală de 47,74 milioane lei, din care 44,82 milioane lei, respectiv 98% din valoarea eligibilă a proiectului, reprezintă finanțarea nerambursabilă alocată din bugetul Regiunii Centru.

Activitățile prevăzute în proiect sunt estimate a se finaliza până în 30.11.2022. Investițiile și lucrările de modernizări ce se vor realiza din bugetul proiectului sunt prevăzute a se derula pe străzile: Orban Balazs, Tamasi Aron, Tompa Laszlo, Uzinei, Eötvs József, Cetatii, Bethlen Gabor, Beclean, Taberei, Ady Endre, Gabor Aron, Breslelor, Victoriei, Haaz Rezso, Lăcătușilor, Petofi Sandor pe Bulevardul Independentei, Piața Varoshaza, precum și la două sensuri giratorii, sens giratoriu Strada Tamasi Aron – Strada Insulei – Str. Tomcsa Sandro și sens giratoriu Bethlen Gabor.

Am avut o jumătate de an 2019 foarte activă. Am semnat mai multe contracte de finanțare care ne vor ajuta să modernizăm orașul, să îmbunătățim condițiile de trai ale cetățenilor din municipiu. Semnările de contracte confirmă un rezultat al eforturilor noastre, dar reprezintă o etapă din întreaga muncă depusă ce presupune timp și resurse pentru scriere proiecte, iar apoi și mai multe resurse și timp pentru realizarea lor. Acest proiect va duce la promovarea mobilității urbane durabile și la reducerea emisiilor de CO2 prin îmbunătățirea eficienței transportului public de călători, a frecvenței și timpilor de parcurs, va crește accesibilitatea și atractivitatea utilizării mijloacelor de transport public și a mijloacelor nemotorizate în detrimentul autoturismelor personale”, a declarat domnul Arpad Galfi, primarul municipiului Odorheiu Secuiesc.

Articolul precedentImperial WET Miercurea Ciuc a învins campioana Moldovei de două ori
Articolul următorCOD GALBEN de caniculă