Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Harghita a solicitat Ministerului Sănătăţii suplimentarea dozelor de vaccin antigripal, în contextul în care interesul pentru vaccinare este ridicat, iar condiţiile climatice din zonă impun o prevenţie atentă a bolilor respiratorii.

Şefa DSP Harghita, dr. Tar Gyongyi, a declarat, pentru Agerpres, că s-a solicitat în scris Ministerului Sănătăţii atribuirea a încă aproximativ trei mii de doze de vaccin antigripal, până la numărul cerut iniţial de această instituţie.

„Am solicitat în scris Ministerului Sănătăţii suplimentarea cel puţin până la numărul de doze pe care l-am solicitat, pentru că ne-au dat doar 71 la sută din dozele solicitate. Noi, acum, sperăm ca să ni se suplimenteze, mai ales că regimul climatic din judeţul Harghita impune o prevenţie atentă a bolilor respiratorii, pentru că noi suntem printre primele judeţe unde se face frig şi vine iarna”, a spus dr. Tar Gyongyi.

Potrivit sursei citat, DSP Harghita a cerut 12.500 de doze de vaccin antigripal şi Ministerul Sănătăţii a atribuit, prin ordin, 8.600 de doze.

Şefa DSP Harghita a mai arătat că interesul pentru vaccinare este ridicat în judeţ, dar se constată o defazare între această intenţie a oamenilor şi modul în care au apreciat medicii de familie intenţia de vaccinare.

„Interesul de vaccinare, consider că e mai mare Acum există o defazare între modul în care au apreciat, cel puţin la noi în judeţ, medicii de familie posibila intenţie de vaccinare (…) şi intenţia oamenilor de vaccinare, care este mai mare. (…) În judeţul nostru aceasta este impresia mea, că în această campanie am lucrat mult la informarea populaţiei, am lucrat mult la îmbunătăţirea intenţiei, dar puţin mă simt dezamăgită pentru că a cam fost subestimată intenţia de către medicii de familie. M-aş fi aşteptat să fie mai curajoşi, să aprecieze mai bine”, a punctat dr. Tar Gyonyi. 

Articolul precedentPrezența la vot în județul Harghita, la ora 15.00!
Articolul următorUn bărbat a murit după ce a sărit cu maşina de pe un pod