Garda de Mediu Harghita a postat o serie de fotografii, drept exemple de „așa NU” și le reamintește utilizatorilor că bazinul vidanjabil nu este stație de epurare.

Amenzile pentru evacuarea apelor uzate, fecaloid menajere în apele de suprafaţă și subterane se pedepsește cu amenzi de la 3.000 lei la 6.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv, de la 30.000 lei la 60.000 lei pentru persoane juridice.

„În conformitate cu prevederile Legii nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, utilizatorii, persoane fizice sau juridice, inclusiv cei care au sisteme proprii de alimentare cu apă, au obligaţia de a se racorda la sistemele publice de canalizare existente sau nou-înfiinţate, dacă aceştia nu deţin staţii de epurare avansată care respectă condiţiile de descărcare a apelor epurate în mediul natural. Bazinul vidanjabil nu este stație de epurare. (…) Fiți responsabili! Protejați apele și implicit mediul înconjurător!”, transmite Garda de Mediu Harghita.

Reprezentanții instituției atrag atenția și că neracordarea la reţeaua de canalizare menajeră publică în termen de 90 zile de la data notificării de către autoritatea competentă se sancționează cu amendă contravențională în valoare de la 2000 lei la 4000 lei.

Foto: Garda de Mediu Harghita

Imagine

Imagine 

 

Articolul precedentȘofer băut, a intrat cu mașina într-un autoturism parcat
Articolul următor123 de persoane confirmate cu Covid-19. Încă doi harghiteni testaţi pozitiv în ultimele 24 de ore