Petrolul s-a impus la limită, cu 1-0, în meciul restant din etapa a 5-a cu FK Csikszereda, pe teren propriu, şi cu cele trei puncte câştigate a urcat pe locul 3 în Liga 2. Jocul cu ciucanii a fost unul de mare luptă, cu ocazii mai mari pentru adversari, dar cu gol anulat eronat şi reuşită norocoasă pentru ploieşteni. Tot în minutele de final, Csonka a fost eliminat pentru fault în postura de ultim apărător.

După un început cu Petrolul presând încă din primele minute, marea ocazie a venit însă la poarta lui Avram. După o acţiune personală a lui Pinter în flancul stâng şi o centrare în faţa careului mic, Kalman a ratat intervenţia şi golul. Apoi Avram a bâlbâit în faţă o minge şutată din lovitură liberă de Kalman (8), în timp ce Cioinac (9) a trimis cu capul pe lângă, după o centrare din corner.

Iar ploieştenii au părut că n-au învăţat nimic din meciul cu UTA, deoarece au greşit din nou şi i-au lăsat pe ciucani să plece periculos pe contraatac. Pinter (13) a tras cu pâmântul din faţa careului, iar Avram a reţinut cu mari emoţii. Younes (14) şi Bărboianu (41) l-au pus şi ei la încercare pe Gyenge, dar portarul Csikszeredei a fost mult mai sigur decât omologul său. Repriza se putea termina însă cu un penalty acordat la un henţ al lui Palmeş, după un şut al lui Munteanu, însă arbitrul a lăsat jocul să continue.

Debutul părţii secunde a adus cea mai mare ocazie a meciului. După o pasă pe culoar şi o intervenţie ratată a lui Olaru, nou-intratul Hodgyai nu l-a putut învinge pe Avram din 5 metri, portarul salvând ca la handbal, cu piciorul. Apoi Munteanu (59) a avut o mare şansă de a înscrie cu un şut din 10 metri lateral stânga, după un călcâi al lui Blănaru, dar mingea a şters transversala, deasupra vinclului din dreapta.

La încă o fază venită după un contraatac, Avram a reţinut la prima bară o reluare cu capul din 6 metri a lui Gonzalez (65), pentru ca în dreptul Petrolului să se anuleze un gol perfect valabil. După o pasă a lui Cioinac, Blănaru a scăpat de lângă Csonka şi a marcat cu lob peste portar, însă asistentul Marian Truţă a anulat reuşita pe motiv de offside, deşi atacantul plecase cu jumătate de metri din spatele fundaşului. Presiunea a continuat, iar Laurenţiu Marinescu (82) a marcat cu o lovitură de cap din 7 metri, după ce mingea i-a trecut printre picioare aceluiaşi nefericit Csonka, a cărui uşoară deviere l-a păcălit pe Gyenge.

Ulterior, seara de coşmar a continuare pentru Bonifac Csonka. Fundaşul l-a faultat din postura de ultim apărător pe Blănaru, care a fost servit ideal de Younes şi scăpase singur spre poartă, astfel că a fost eliminat.

Minutele de final au trecut repede, iar Petrolul s-a impus din nou la limită pe teren propriu, 1-0 cu FK Csikszereda, şi a urcat pe locul 3, cu 24 de puncte şi mai are o restanţă. Echipa din Miercurea Ciuc rămâne cu 16 puncte şi se află pe locul 15, ultimul care asigură menţinerea, însă e la egalitate cu Concordia Chiajna, care e pe 16. Tot 16 puncte au şi ”U” Cluj şi Dunărea Călăraşi, scrie liga2.prosport.ro.

Articolul precedentS-a modificat regimul armelor și munițiilor!
Articolul următorNou traseu de escaladă la Lacu Roşu