Cupa României la futsal programează în acest week-end meciurile din sferturile de finală. Învingătoarele din această fază a competiției, care se dispută într-o singură manșă, se vor califica la turneul final.

Bătălia pentru Final Four începe la Călărași, acolo unde Futsal Dunărea primește vizita celor de la FK Odorheiu Secuiesc. Meciul e un clasic al Ligii 1, cele două formații numărându-se printre cele mai importante nume din peisajul futsalului autohton al ultimilor ani.

Futsal Dunărea pornește, la prima vedere, cu prima șansă. Trupa lui Marian Șotârcă nu are doar avantajul terenului propriu, ci și pe cel al poziției din clasamentului Ligii 1. Dunărea e pe locul 4, cu 30 de puncte, în timp ce FK Odorheiu Secuiesc e, după 15 etape, pe locul 6, cu 24 de puncte. Cele două formații au oferit un spectacol total în turul campionatului, după ce au încheiat la egalitate, 3-3, la Odorheiu Secuiesc.

Autobergamo Deva și Imperial WET Miercurea Ciuc, primele două clasate în această ordine în ierarhia Ligii 1 și principalele candidate la titlu în acest sezon, se întânesc duminică seară în cel tare meci al sferturilor de finală ale Cupei României. Ambele formații au ca obiectiv calificarea în Final Four. În acest sezon, cele două mari rivale s-au întâlnit o dată, în tur, la Deva, meci câștigat de Autobergamo, scor 5-3. Duelul programează un al treilea episod peste două săptămâni, la Miercurea Ciuc, în campionat.

„Băieții așteaptă de ceva vreme o asemenea partidă. Meciul de la Deva va fi primul meci tare din acest an pentru echipa noastră. Mergem să câștigăm, asta e clar. Nu luăm în calcul altă variantă. Când spun asta aduc drept argumente atmosfera din sânul echipei, valoarea lotului, dorința jucătorilor de a face performanță pentru Imperial WET, pentru Miercurea Ciuc. Dacă vom pierde, cu siguranță, nu va fi un capăt de țară, dar, repet, nu luăm în calcul această variantă”, a declarat Walter Gorbe, finanțatorul echipei Imperial WET Miercurea Ciuc.

Programul sferturilor de finală ale Cupei României:

23 februarie
ora 18.00
Futsal Dunărea Călărași (L1) – FK Odorheiu Secuiesc (L1)

ora 18.30
Futsal Ceahlăul Piatra-Neamț (L2) – CSM Târgu Mureș (L2)

24 februarie
ora 14.00
SCM Gloria Buzău (L1) – CS United Galați (L1)

ora 18.00
Autobergamo Deva (L1) – Imperial WET Miercurea Ciuc (L1)

Meciurile vor fi transmise în direct pe YouTube Futsal Romania și pe pagina de Facebook Futsal Romania, scrie www.frf.ro.

Articolul precedentACSH Gheorgheni victorie la loviturile de departajare
Articolul următorUDMR a decis că steagurile şi imnurile Ungariei şi al Ţinutului Secuiesc sunt simboluri naţionale ale maghiarilor din România