Începând cu anul școlar 2021 elevii Școlii Gimnaziale ”János Kájoni” din Ciceu vor beneficia de o clădire complet modernizată și de dotări noi pentru cursuri. Acest fapt va fi posibil ca urmare a implementării unui proiect european.  Valoarea totală a proiectului este de peste 8 milioane lei, din care fondurile nerambursabile reprezintă 98%.

Proiectul de reamenajare și extindere Școalii Gimnaziale JÁNOS KÁJONI Ciceu prevede lucrări de modernizare a clădirii existente a școlii, unde învață peste 220 de elevi. Se vor realiza lucrări de reparații la acoperiș, refacerea izolației și a termoizolației podului, reparații la tencuiala degradată, dar și extinderea clădirii cu un corp nou, legat funcțional de cel vechi, pentru a mări spațiul disponibil și capacitatea educațională existentă. Pe lângă investiții în amenajarea exterioară a curții școlii, unitatea de învățământ va fi dotată cu mobilier didactic și un laborator de informatică complet nou.

Localitățile mici, din mediul rural, au această șansă de a accesa resurse financiare nerambursabile europene pentru îmbunătățirea bazei materiale în educație. Este pentru prima dată când Programul REGIO finanțează investiții la Ciceu și este bine că aceste fonduri degrevează bugetul local, pentru creșterea încrederii cetățenilor în activitatea administrației publice, dar și pentru îmbunătățirea interesului elevilor și părinților față de studiu”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Bugetul cererii de finanțare este de 8.002.710,09 lei, din care 7.842.655,83 lei reprezintă finanțarea nerambursabilă acordată de AMPOR (puțin peste 1,17 milioane euro), iar lucrările se vor finaliza până la sfârșitul lunii mai 2021.

Articolul precedentA reclamat la poliţie că a fost bătut şi jefuit de mai mulţi oameni, însă nu a fost chiar aşa
Articolul următorPrişi cu lemnele furate în maşini