Avand in vedere prognoza pe zilele care vin, care prevede răcirea vremii pe următoarele zile, dumarii din Harghita, Districtul Bucin, au pregătit utilajele proprii ale DRDP Braşov pentru deszăpezire.

Conform ANM, în perioada 6 octombrie, ora 12.00 – 8 octombrie, ora 10.00, s-a emis o informare meteorologică. Fenomenele vizate sunt vreme deosebit de rece, ninsori la munte, dar şi precipitații mixte în zonele subcarpatice.

În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece și se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor. La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare, în zona montană înaltă se va depune strat nou de zăpadă, iar temporar vântul va avea unele intensificări, spulberând zăpada. În zonele subcarpatice aferente acestor masive, îndeosebi din Moldova și Transilvania, precipitațiile vor fi mixte.

Vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul zilei de marți (8 octombrie), precum și în noaptea de marți spre miercuri (8/9 octombrie).

 

Articolul precedentHC Gheorgheni, victorie importantă în deplasare, în Erste Liga
Articolul următorFOTO Drumarii au început munca de iarnă pe şoselele din Harghita