O femeie în vârstă de 62 de ani din localitatea harghiteană Borsec a fost căutată două zile de echipe formate din polițiști, jandarmi și voluntari, după ce în cursul zilei de miercuri a dispărut de acasă.  

Dispariția femeii a fost sesizată în jurul orei 21:50, iar primele echipe de căutare, formate din 6 poliţişti, un jandarm și circa 30 de cetățeni, voluntari ai SVSU și membri ai unei Asociații Off Road, au acţionat până spre dimineață, inițial fără rezultat. Căutările au fost reluate, cu forțe noi, la acțiune participând 14 poliţişti, 9 jandarmi și aproape 50 de voluntari din cadrul SVSU și ai Asociației Off Road, cărora li s-au alăturat muncitorii RomAqua, însă din nou fără rezultat. Într-un final, femeia a fost găsită vineri după-amiază, la aproape 3 km de localitatea Borsec, într-o pădure. 

”Încă din primele momente au fost declanșate procedurile specifice în cazurile disparițiilor de persoane și au fost fost demarate activități specifice de cercetare și investigație, precum și verificări în zonă și scotociri în împrejurimi. (…) Perseverența acestor oameni minunați avea să dea roade azi, 22 mai, în jurul amiezii, când victima a fost găsită, slăbită dar teafără, la circa 3 km de orașul Borsec, într-o zonă împădurită. Din pricina stării de sănătate, femeia nu a putut furniza detalii despre traseul pe care l-a urmat, ori alte amănunte care să lămurească dispariția sa și dinamica acestui interval de timp, aspecte ce rămân în sarcina poliţiştilor anchetatori. Le-a mulțumit familia, le mulțumim și noi polițiștilor, jandarmilor și voluntarilor, tuturor celor care au participat la căutări și au contribuit la acest deznodământ fericit”, a transmis purtătoruld e cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip.

FOTO: IPJ Harghita

ImagineImagineImagine

 

Articolul precedentPrefectura Harghita raportează 101 cazuri de Covid-19, faţă de 100 raportate de Grupul de Comunicare Strategică
Articolul următorPurtatul măștii și termoscanarea, OBLIGATORII de azi. Ordinul, publicat în Monitorul Oficial