În continuarea aventurii de anul trecut, când au vâslit pe râul Olt de la izvoare și până la vărsare, ieri dimineață, opt salvatori din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni au pornit pe râul Mureș, într-o minunată expediție și inedită experiență, de această dată pentru a marca drumul liniștit și tihnit al fratelui Mureș, de la izvoare și până la vărsare.

S-au îmbarcat în localitatea Remetea, după ce, în prealabil, au fost la Izvorul Mureșului, de unde au luat câteva sticle cu apă pură de izvor, pe care le vor dărui colegilor pompieri din Szeged,Ungaria.

Ineditul călătoriei abia acum începe, deoarece ei și-au propus să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește poluarea mediului înconjurător și de aceea și-au construit plutele, utilizând în jur de 3.000 de flacoane din plastic.

Respectul față de locul în care trăiesc, asigurarea unui mediu sănătos pentru generațiile viitoare, prin păstrarea nepoluată a apelor și reciclarea corespunzătoare a deșeurilor, sunt elementele definitorii pe care vor să le transmită prin demersul lor cei 8 pompieri. 

Mureșul este un râu transfrontalier între România și Ungaria. Este cel mai mare afluent al Tisei, care este principalul afluent al Fluviului Dunărea. Având o lungime de 789 km, din care 761 km pe teritoriul României, se varsă în Tisa, la Szeged. El izvorăște din Masivul Hășmașul Mare și traversează județele Harghita, Mureș, Alba, Hunedoara, Arad și Timiș.

Sursa foto: ISU Harghita

Articolul precedentJandarmii şi-au sărbătorit ziua prin sport
Articolul următorNinge în judeţul Harghita