O porțiune a drumului județean 127B a fost distrusă în totalitate de viitură, respectiv și un pod a fost luat de apele dezlănțuite. Aproximativ trei mii de oameni nu pot circula cu autovehiculele spre drumul național 12A. O casă de locuit și alte anexe gospodărești au fost distruse de ape. Circulația este îngreunată nu doar pe Valea Rece, ci și la Sălămaș și Pârâul Iavardi.

Gergely Károly primarul localității și-a exprimat speranța ca vor fi evaluate cât mai curând daunele, urmând ca prin colaborare drumul județean să fie practicabil în cel mai scurt timp.

Borboly Csaba a spus că vor fi demarate intervențiile urgente. Totodată și-a exprimat speranța ca în cursul câtorva săptămâni să poată fi semnat contractul de executare a lucrărilor de reabilitare a drumului județean 127B și a podurilor, respectiv construirea zidurilor de susținere, acestea putând fi demarate dacă nu se vor contesta procedurile de licitație publică. Președintele consiliului județean a mai adăugat că pe lângă cooperarea localnicilor este mare nevoie de sprijinul guvernului în vederea remedierii daunelor cauzate de inundații.

Sursă video: www.szekelyhon.ro

Csaba Borboly, președintele Consiliului Județean Harghita solicită urgentarea evaluării de către comisia de constatare și evaluare a pagubelor produse de inundații.

Gergely András, primarul localității Sânmartin l-a anunțat pe președinte cu privire la faptul că comisia sus-amintită nu a evaluat încă daunele produse în cursul săptămâni trecute de către fenomenele meteorologice la Sânmartin. Borboly Csaba consideră lamentabilă situația cu atât mai mult cu cât o serie de daune au fost deja remediate de localnici. 

Sursă foto: www.szekelyhon.ro

 

Articolul precedentConsiliul Judeţean a dat bani pentru mai multe localităţi din Harghita
Articolul următorSe reintroduce cursa de autobuz către Sântimbru Băi