Poliţiştii harghiteni au identificat miercuri două autovehicule, dintre care unul răsturnat pe raza localității Remetea, iar la Cristuru Secuiesc doi căruţaşi, toţi cu material lemnos de provenienţă ilicită.

„La data de 15.01.2020, în jurul orei 00:30, persoane necunoscute au sustras material lemnos din Cantonul Martonca al comunei Remetea, cu un autovehicul neînmatriculat, pe care poliţiştii l-au găsit răsturnat în afara părții carosabile”, a transmis IPJ Harghita.

Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea autorilor, în condiţiile în care, împreună cu un pădurar din cadrul Ocolului Silvic de Regim Gheorgheni, au identificat în acelaşi Canton, 26 de cioate ale unor arbori de esență răşinoase, precum și material lemnos specia molid aflat la fața locului, provenit din tăieri ilegale.

Autoutilitară plină cu lemne furate, la Remetea

Tot miercuri, în jurul orei 09:30, tot pe raza comunei Remetea, poliţiştii harghiteni au identificat o autoutilitară încărcată cu peste 3 mc de material lemnos, condusă de un localnic, pe strada Uj Ut, acesta fiind amendat cu 5.000 de lei, iar în jurul orei 17:40, în urma unei acţiuni de prevenire şi combatere a delictelor silvice desfăşurată pe raza oraşului Cristuru Secuiesc, poliţiştii şi pădurarii au identificat doi căruţaşi, unul din satul Betești şi unul din comuna Porumbeni, bănuiţi că au tăiat fără drept și au încercat să transporte aproximativ 2 mc de material lemnos de esență foioase, speciile carpen, frasin și gorun. Cei doi au fost amendați cu câte 2.000 de lei.

Articolul precedentBăcăuan accidentat ușor în județul Harghita, după ce a intrat cu mașina în stâlp
Articolul următorAccident grav la Sândominic. O șoferiță a intrat cu mașina într-un cal