Un gălățean în vârstă de 34 de ani a fost arestat și este cercetat de polițiștii harghiteni după ce a pretins că reprezintă o firmă care se ocupă de construcţia de case modulare, iar în schimbul unei astfel de construcții, a primit avans de la un localnic din Miercurea Ciuc un ATV și suma de 4.800 lei, însă nu și-a mai onorat comanda.

Potrivit IPJ Harghita, ancheta a fost demarată în urmă cu mai puţin de o săptămână, în data de 29 aprilie, când Poliţia Municipiului Miercurea Ciuc a fost sesizată de bărbatul păgubit, care a povestit că a postat un anunț de vânzare pe un site, oferind un ATV contra sumei de 17.000 de lei, și a fost contactat de un necunoscut care s-a oferit să îi dea la schimb o casă modulară. Așa-zisul constructor a montat în curtea harghiteanului câțiva stâlpi, și a promis că se va întoarce să termine casa, însă nu a mai revenit. Când a observat că nu îi răspunde nimeni la telefon, harghiteanul a făcut plângere la Poliție.

„La data de 04.05.2020, într-o localitate rurală din judeţul Galaţi, a avut loc o acţiune cu efective mărite, coordonată de o echipă din cadrul Poliţiei Municipiului Miercurea Ciuc, în colaborare cu specialişti din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Harghita şi Galaţi. (…) Au fost puse în executare două mandate de percheziţie domiciliară, la tot atâtea locaţii ale unui bărbat de 34 de ani, bănuit de comiterea unei infracţiuni de înşelăciune. Cu această ocazie poliţiştii au identificat şi ridicat un motociclu de tip ATV, ce face obiectul unui dosar penal, aflat în lucru la Poliţia Municipiului Miercurea Ciuc. În fapt, după ce persoana vătămată a postat pe un site de anunţuri o ofertă de vânzare a unui ATV, contra sumei de 17.000 de lei, aceasta a fost contactată de un necunoscut care s-a oferit să îi construiască o casă modulară, în schimbul ATV-ului şi a încă 2.000 de euro. Astfel, la domiciliul părţii vătămate au venit 4 bărbaţi, care s-au recomandat a fi reprezentanţii unei societăţi comerciale de construcţii, care au cerut şi primit ATV-ul în cauză şi 4.800 de lei, ca avans pentru o casă modulară, au montat câţiva stâlpi în curte, apoi au plecat cu înţelegerea ca în următoarele zile să se întoarcă şi să termine casa modulară, lucru care nu s-a mai întâmplat. În plus, persoana vătămată a încercat să îi apeleze pe numărul de telefon pe care ţinuseră legătura, însă fără succes”, transmit reprezentanții IPJ Harghita.

Potrivit acestora, au fost solicitate şi emise mandatele de percheziţie domiciliară în judeţul Galaţi, iar pe numele suspectului a fost emis un mandat de aducere, în baza căruia acesta a fost escortat la sediul Poliţiei Municipiului Miercurea Ciuc, în vederea continuării cercetărilor.

Luni, începând cu ora 17:30, cel în cauză a fost introdus în Arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, urmând ca în cursul zilei de marți acesta să fie prezentat procurorului de caz, pentru dispunerea măsurilor legale ce se impun.

Articolul precedentUrs observat luni noapte într-o localitate harghiteană. Localnicii, avertizați prin RO-ALERT
Articolul următorNumărul cazurilor de Covid-19 rămâne neschimbat în judeţul Harghita