Google va plăti 391.5 milioane USD în urma unui acord încheiat cu 40 de state americane pentru a soluționa acuzațiile conform cărora compania a urmărit ilegal locațiile utilizatorilor.

În 2018, Associated Press a relevat că Google a indus în eroare utilizatorii, determinându-i să creadă că aceștia ar putea dezactiva urmărirea locației în setările conturilor, deși compania a continuat să colecteze informații despre locație în cadrul funcției Web & App Activity, activată automat la crearea contului sau la utilizarea unui telefon cu sistem Android.

Ca parte a acordului, compania va trebui să furnizeze utilizatorilor informații detaliate despre ce tip de date privind locația urmărește Google. În plus, utilizatorii vor fi informați cu privire la modul de ștergere a datelor colectate, iar compania trebuie să stabilească limite temporale privind păstrarea datelor.

Articolul precedentMinisterul Educației a lansat apelul pentru Schema de Granturi în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) – runda 1
Articolul următorHALUCINANT! Ministrul Sportului: Este foarte normală intonarea imnului Ținutului Secuiesc. Este tradiția noastră – VIDEO