În ultimele 24 de ore, pompierii militari harghiteni au intervenit în municipiul Odorheiu Secuiesc pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente.

În cursul zilei de ieri și pe timpul nopții, salvatorii au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din subsolul unui bloc de locuințe, de pe strada  Rákoczi Ferencz, inundat pe o suprafață de aproximativ 100 mp, 12 pivnițe/subsoluri ale unor case, de pe str. Pantei, Hunyadi János, Berde Mózes, Nyirő József, precum și 3 curți.

La acest moment, este în desfășurare o intervenție pentru evacuarea apei din pivnița inundată a unei case, din municipiul Odorheiu Secuiesc, strada Bányai János.

De asemenea, din cauza fenomenelor de vreme rea,  traficul rutier a fost temporar afectat pe DJ 137 (între localitățile Dejuțiu și Cristuru Secuiesc) și DJ 137A (între localitățile Petecu și Ulieș) și este oprit pe DJ 131A, între localitățile Mărtiniș și Aldea, din cauza a două poduri afectate de inundații.  

Totodată, au fost transmise două mesaje prin sistemul RO-ALERT, pentru asigurarea măsurilor specifice de autoprotecție şi avertizarea populației privind prezența unor animale sălbatice (urși), în Băile Tușnad.

Echipajele SMURD au acordat asistență medicală de urgență unui număr de doi copii și șapte persoane adulte aflate în dificultate. S-a acordat primul ajutor calificat în cazul a șase diverse afecţiuni medicale, iar trei intervenţii au fost în cazul unor traumatisme.

Având în vedere că, până joi, 18 iunie, ora 10.00, este în vigoare o avertizare meteorologică COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii, pompierii harghiteni rămân mobilizați pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce evenimente deosebite, în sprijinul comunităților și a administrației publice locale.

Pentru prevenirea situațiilor care pot pune în pericol viața, pompierii recomandă populației să respecte următoarele măsuri:

  • Nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul
  • Nu vă deplasați cu autoturismul în zona inundată
  • În cazul în care sunteți surprinși de viitură urcați-vă către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până la sosirea echipelor de salvare.

 

Articolul precedentAvertismentul GCS: O știre falsă despre un tir cu cadavre de pacienți COVID-19 care ar fi fost găsit în Capitală, circulă pe Facebook
Articolul următorÎncă 9 harghiteni infectaţi. Bilanţul a urcat la 220