Grupul de Comunicare Strategică din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a închis, sâmbătă, „robinetul” cu informații despre cazurile de infectare cu noul coronavirus, starea pacienților, sau numărul de teste efectuate, interzicându-le autorităților locale să mai comunice cu presa.

Într-o adresă semnată de secretarul de stat din cadrul MAI, Gheorghe Sorescu, trimisă către toate prefecturile din ţară, se arată că prefecţii au voie să comunice doar măsurile pentru împiedicarea răspândirii şi combaterii COVID-19, identificarea şi amenajarea unor noi locuri de carantină, fără a preciza locaţia acestora, primirea de material şi echipamente de protecţie şi măsuri de ordine publică.

Măsura vine după ce în ultimele zile au fost date publicității din ce în ce mai puține informații  despre cazurile confirmate cu noul coronavirus, iar autoritățile au refuzat să mai comunice cu presa.

În plus, în ultimele două zile bilanţul zilnic cu privire la situaţia noilor cazuri de coronavirus din România nu a mai fost însoţit de detalii privind judeţele în care au fost confirmate noile cazuri, aşa cum s-a întâmplat până acum. Grupul de Comunicare Strategică s-a rezumat să comunice doar numărul total de cazuri la nivel naţional.

Documentul a fost publicat și de Victor Ponta, președintele Pro România, pe contul său de Instagram, cu următorul comentariu: „De ce nu trebuie sa stim adevărul?”

Redăm adresa Sectretarului de Stat

Imagine

Articolul precedentMihai Daraban, președintele CCIR, privește, de pe margine, cum IMM-urile se prăbușesc
Articolul următor7 incendii de vegetație în această seară în județul Harghita