Pe rețelele sociale și pe aplicațiile de comunicare circulă în ultima perioadă tot mai multe fake news-uri, astfel că Guvernul României face apel la cetățenii români, prin intermediul unui clip video postat pe rețelele de socializare, să se informeze despre coronavirus doar din surse oficiale și să nu creadă orice informație venită prin intermediul Facebook sau WhatsApp.

Prin intermediul unui clip realizat sub forma unei animaţii grafice dinamice, 2D, Guvernul îi îndeamnă pe români să fie atenți inclusiv la greșelile gramaticale sau la îndemnurile de tipul „dă mai departe” (share), care pot însoți informațiile publicate pe rețelele de socializare.

VIDEO ► 

„Acesta este singurul mesaj pe care trebuie să-l trimiți mai departe în această perioadă. Nu crede tot ce primești pe Facebook sau WhatsApp. Mai ales știri ce conțin: exprimări pompoase, alarmiste, tratamente naturiste sau medicamentoase împotriva coronavirus. Informează-te doar din surse oficiale”, se arată în clipul difuzat de Guvernul României.

Comunicarea de informaţii false se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.

 

Articolul precedentPrimăria Joseni amendată cu 30.000 lei de Garda de Mediu Harghita
Articolul următor(UPDATE) Drum național din Harghita, blocat de copaci căzuți