Un tânăr de 25 de ani din județul Harghita a fost reținut pentru 24 de ore, și este cercetat pentru falsificare de monede, punerea în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune, după ce i-a vândut mai multe bancnote de 20 de euro false, contra sumei de 300 lei, unui alt tânăr în vârstă de 24 de ani din Miercurea Ciuc.

Acesta din urmă a fost prins de polițiștii harghiteni în timp ce încerca să schimbe 11 bancnote de 20 de euro, toate cu seria UC1366259581, la o casă de schimb valutar din municipiu.

Tânărul care i le-ar fi vândut le-a declarat oamenilor legii că, la rândul său, ar fi primit bancnotele gratuit, în Gara CFR, de la o persoană necunoscută.

„Cercetările au fost preluate de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita, care au stabilit că, în noaptea de 30/31.01.2020, cel în cauză ar fi primit bancnotele respective, contra sumei de 300 de lei, de la o persoană de sex masculin care juca la aparate de noroc, în incinta unui bar din municipiul Miercurea Ciuc. (…) S-a reușit identificarea persoanei în cauză, acesta fiind un bărbat de 25 de ani, depistat tot pe raza municipiului Miercurea Ciuc, de la care au fost ridicate încă 9 bancnote din cupiura de 20 de euro, toate cu aceeași serie, identice cu cele descoperite anterior. Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în seara de 30.01.2020, acesta a primit mai multe bancnote, gratuit, de la o persoană neidentificată până în prezent, în zona Gării CFR din municipiul Miercurea Ciuc și întrucât a intenționat să joace la aparate de jocuri de noroc, a început să schimbe bancnotele respective, solicitând în schimbul acestora diferite sume în lei”, au transmis reprezentanții IPJ Harghita.

Oamenii legii au descoperit că în noaptea de joi spre vineri, tânărul le-a dat bancnote contrafăcute cu aceeași serie și altor persoane, astfel că polițiștii îi îndeamnă pe cei care le dețin să se prezinte la sediul I.P.J. Harghita de pe strada Tudor Vladimirescu, pentru recuperarea prejudiciului.

Articolul precedentUn sloi de gheaţă a blocat albia Pârâului Vale. Căile de acces către două case din Topliţa, blocate
Articolul următorTânăr de 23 de ani, în stare gravă la spital, după ce a intrat cu mașina într-un gard