În primele cinci luni ale anului, în Ţinutul Secuiesc declinul populaţiei a încetinit cu 17,4% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a informat luni portalul de statistică Erdélystat.

Portalul amintit a analizat datele privind situaţia demografică pe judeţe publicate de Institutul Naţional de Statistică, iar concluziile privind Ţinutul Secuiesc le-a formulat pe baza datelor referitoare la judeţele Harghita şi Covasna. Astfel, potrivit Erdélystat, în primele cinci luni ale anului în judeţele Harghita şi Covasna numărul nou-născuţilor a fost de 2.152, ceea ce înseamnă mai mult cu 98 de copii decât în perioada ianuarie-mai 2018, respectiv o creştere de 4,8%. În perioada de referinţă, în ambele judeţe au decedat 2.799 de persoane, ceea ce reperezintă o scădere de 1,3% comparativ cu perioada similară a anului trecut, când au fost înregistrate 2.837 de decese.

Articolul precedent18 proiecte de promovare și dezvoltare a limbii române în județele Harghita şi Covasna, derulate de Guvern
Articolul următorBătrân de 80 de ani prins băut la volan, la Topliţa