Încă un muncitor din Sri Lanka a ajuns luni la Ditrău, urmând să fie angajat la aceeași brutărie unde lucrează alți doi colegi de-ai săi, dar pe partea de patiserie.

Administratorul brutăriei din Ditrău, Kollo Katalin, a declarat că este vorba despre un tânăr de 24 de ani, foarte încântat că a venit să lucreze în România, şi care va locui alături de ceilalţi doi colegi ai săi din Sri Lanka în localitatea Gheorgheni.

„Îi facem acum formele de angajare, analizele medicale și sper ca de joi să înceapă să lucreze, să intre în producție. Va lucra două săptămâni alături de ceilalți doi colegi din Sri Lanka dar, deoarece are experiență și a mai lucrat în domeniu, va lucra apoi la secția de patiserie a brutăriei noastre. Cei trei angajați din Sri Lanka vor locui împreună în Gheorgheni”, a spus amdinistratorul brutăriei, care a precizat că noul angajat are o iubită în Sri Lanka și vrea să muncească în România pentru a strânge banii să-și cumpere o casă.

Cazul de la Ditrău, unde 350 de săteni au protestat faţă de angajarea a doi muncitori din Sri Lanka la o brutărie, a ajuns până și în presa internațională.

Cei doi muncitori din Sri Lanka au fost angajaţi în mod legal prin intermediul unui agenţii de recrutare la o brutărie din Ditrău, însă localnicii au spus că se tem că imigranţii vor pune în pericol siguranţa comunităţii şi tradiţiile culturale.

Avocatului Poporului a stabilit, însă, că tensiunile au pornit din cauza unui conflict mai vechi între brutărie şi foşti angajaţi. Apariţia celor doi cetăţeni sri-lankezi a acutizat acest conflict.

Articolul precedentPana de curent care a afectat peste 600 de harghiteni, remediată după mai bine de 6 ore
Articolul următorCopilă de 13 ani din Cozmeni, găsită de poliţişti la un tânăr de 18 ani din judeţul Covasna