Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit în localitatea Gălăuțaș, în zona Pârâul Gălăuțașului, existând pericolul ca flăcările să se extindă la o pădure de molid aflată în imediata vecinătate, și care se află în proprietatea Primăriei Subcetate, informează ISU Harghita. Pompierii intervin cu lopeți, mături un tractor și o cisternă.

La fața locului au fost solicitați să intervină un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița, în cooperare cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Gălăuțaș și Subcetate.

Potrivit ISU Harghita, incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 10 hectare, unde ard resturi de exploatare forestieră, cioate și brazi din regenerare naturală.

Intervenția este îngreunată din cauza vântului puternic și a terenului greu accesibil, nefiind posibil accesului autospecialelor.

Se acționează cu mijloace de primă intervenție (lopeți și măturoaie), cu un tractor și o cisternă de 1000 de litri de apă, puse la dispoziție de SVSU Gălăuțaș.

Foto cu caracter ilustrativ

Articolul precedentAlte 5 cazuri de Covid-19 în județul Harghita. Numărul total a ajuns la 16
Articolul următorPrinși de polițiștii harghiteni după ce au furat două telefoane mobile dintr-un taxi. Unul dintre hoți e din Mureș