UPDATE: În această dimineață, în jurul orei 06:00, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un vagon auto de dormit, în zona Pârâului Lomaș, municipiul Toplița. La fața locului s-au deplasat două echipaje de intervenție din cadrul Gărzii de intervenție nr. 2 Toplița, cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD.

În momentul producerii incendiului, în vagonul de dormit se aflau două persoane, muncitori la o societate de exploatare forestieră, care au suferit arsuri de gradele III și IV în zona feței, membrelor superioare și inferioare. Victimele, în vârstă de 51, respectiv 54 de ani, au reușit să se autoevacueze și s-au deplasat la Mănăstirea Gura Izvorului, aflată la o distanță de circa 5 km față de locul producerii evenimentului, de unde au fost preluate de echipajele SMURD și SAJ și transportate la Spitalul Municipal Toplița.

La sosirea echipajului de intervenție la locul incendiului, ardea vagonul de dormit, cu pericol de propagare la pădurea învecinată. S-au luat măsuri de localizare și stingere a incendiului, acesta fiind lichidat la ora 08:15.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic produs de o sobă fără acumulare de căldură, ce a dus la aprinderea lemnului din apropiere, ca urmare a amplasării necorespunzătoare a sistemului de încălzire față de materialele combustibile.

În urma incendiului, a ars vagonul auto de dormit, în proporție de 90%, pierderile materiale fiind evaluate la circa 8.000 de lei

ŞTIREA INIŢIALĂ: Doi muncitori forestieri au suferit arsuri pe faţă şi pe mâini în urma unui incendiu care a izbucnit marţi dimineaţa la vagonul de dormit unde se adăposteau, aflat într-o zonă montană greu accesibilă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, Alina Ciobotariu, incendiul s-a produs la vagonul de dormit aflat în zona Gura Izvorului, vârful Lomas, din apropierea municipiului Topliţa.

Cei doi lucrători forestieri au coborât circa şase kilometri, de la locul incendiului până la Mănăstirea Gura Izvorului, de unde au solicitat intervenţia, cel mai probabil în zona în care a luat foc vagonul neexistând semnal de telefonie mobilă,scrie Agerpres.

Bărbaţii, în vârstă de 51, respectiv 54 de ani, care prezentau arsuri la nivelul feţei şi mâinilor, au fost preluaţi de un echipaj SMURD şi de un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi au fost transportaţi la Spitalul Municipal Topliţa.

Pentru lichidarea incendiului a intervenit un echipaj de cinci subofiţeri, cu o autospecială de stingere, de la Garda de intervenţie Topliţa, accesul pompierilor în zonă fiind destul de dificil, din cauza terenului accidentat.

Potrivit sursei citate, specialiştii ISU vor stabili care a fost cauza care a dus la izbucnirea incendiului

Articolul precedentAccident spectaculos la Căpâlniţa
Articolul următorProgramul detaliat al vizitei Papei Francisc în România