S-a reaprins incendiul de vegetație uscată și resturi din exploatare forestieră de la Gheorgheni, Vf.Mediaș, care izbucnise miercuri, și pe care pompierii au reușit, într-un final, să îl stingă joi, în jurul orei 14:00, informează ISU Harghita.

Două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Gheorgheni acționează, alături de 4 lucrători silvici,  pentru stingerea flăcărilor. 

Reamintim că 20 de pompieri militari din cadrul Detașamentului Gheorgheni, 9 pompieri voluntari din cadrul SVSU Gheorgheni și 4 reprezentanți ai Ocolului Silvic au luptat pentru stingerea flăcărilor aproape 20 de ore, intervenţia fiind îngrunată de vântul care a intensificat arderea, facilitând astfel propagarea rapidă a incendiului, dar și de terenul accidentat care nu permitea accesul cu autospecialele de stingere, astfel că salvatorii au acţionat doar cu mijloace de primă intervenție (pliciuri pentru stins incendii, vermorele și lopeți).

Suprafața totală afectată de flăcări a fost de circa 5 hectare.

Imagine

Articolul precedentIncendiul de vegetaţie de la Mediaş, Gheorgheni, lichidat de pompierii harghiteni după aproape 20 de ore
Articolul următorHarghita urcă, din nou, la 19 cazuri confirmate cu noul coronavirus