Anul acesta în ultima săptămână a lunii martie se desfăşoară curăţenia generală de primăvară în organizarea Primăriei Municipiului Miercurea Ciuc şi operatorului regional de salubritate, Eco-Csík Srl. În cadrul acţiunii în fiecare stradă al municipiului va fi efectuată curăţenia generală, rezultatul căruia depinde şi de colaborarea locuitorilor din Miercurea Ciuc.
Premergător perioadei de 25 martie – 12 aprilie, planificată pentru desfăşurarea acţiunii, precum şi în timpul acesteia, echipele de lucru ale primăriei vor executa ajustarea coronamentelor copacilor, lucrările de întreţinere ale spaţiilor verzi şi curăţarea canalelor pluviale. De asemenea vor repara mobilierul stradal (bănci, ghene, coşuri, garduri) şi terenurile de joacă, şi vor înlocui sau revopsi indicatoarele de circulaţie deteriorate.

Ptimărie roagă locatarii municipiului să organizeze curăţirea zonelor verzi în jurul blocurilor de locuit, respectiv în faţa caselor particulare şi sediilor de firme, instituţii. Deşeurile verzi provenite din această acţiune se vor depozita separat de deşeurile menajere pe lângă punctele de colectare a deşeurilor, şi vor fi transportate de către Primăria Municipiului Miercurea Ciuc.

În perioada curăţeniei generale de primăvară se va derula şi un program de debarasare în cadrul căreia locuitorii vor avea ocazia de a renunţa în mod civilizat la diferitele obiecte de uz casnic, mai mari care nu mai pot fi utilizate. În cartierele dominate de blocurile multietajate, locuitorii sunt rugaţi să depoziteze deşeurile lângă punctele de colectare a deşeurilor menajere, iar cei care locuiesc în case particulare sunt rugaţi să plaseze aceste deşeuri în faţa porţii în acele zile în care deşeurile menajere sunt de altfel transportate.

Articolul precedentMunicipiul Gheorgheni, campion la fonduri europene pentru reabilitare termică a blocurilor
Articolul următorA plătit 150 de lei pe o bancnotă falsă de 50 de euro