În cursul zilei de ieri, pompierii militari harghiteni au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel județean.

Echipajele SMURD au acționat la 8 misiuni desfășurate pentru acordarea asistenței medicale de urgență, pe timpul acestora fiind asistate medical 8 persoane aflate în dificultate. În afara acestor situații,  pompierii salvatori au gestionat cu promptitudine  2 misiuni de deblocare uși apartament, în municipiul Miercurea Ciuc.

Astfel, pompierii harghiteni din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc au intervenit, în jurul orei 10:30, pe strada Culmei, din municipiul Miercurea Ciuc, pentru deblocarea unei uși de apartament. Utilizând echipamente și accesorii specifice, pompierii au pătruns în apartament, găsindu-l pe proprietar, în vârstă de 81 de ani în stare de conștiență, dar în imposibilitatea de a se mișca din cauza unor probleme de natura medicală. Paramedicii SMURD i-au acordat bărbatului primul ajutor calificat, acesta rămânând ulterior la domiciliu, în urma refuzului de a fi transportat la spital.

Cea de-a doua misiune de deblocare ușă apartament a fost gestionată tot de către salvatorii din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc, în această dimineață, pe strada Harghitei, din municipiul Miercurea Ciuc, unde, de această dată o tânără, în vârstă de 22 de ani, a avut nevoie de ajutor pentru a ieși din locunță.

Pentru prevenirea unor astfel de situații, păstrați întotdeanua un telefon la îndemână, pentru a putea contacta pe cei dragi în caz de nevoie și pentru a putea apela urgent 112, în caz de incendiu ori în cazul în care cădeți în locuiță sau vi se face rău și sunteți în imposibilitatea de a vă mișca.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Articolul precedentTemperaturi mai scăzute decât normalele perioadei, în următoarele 4 săptămâni. Revin și precipitațiile! – Estimările ANM pentru perioada 27.03-24.04.2023
Articolul următorStudiu: Calitatea somnului este mai importantă decât durata somnului