Guvernul maghiar continuă investițiile pe teritoriul României. Va pompa aproximativ 3 milioane de euro în modernizarea arenei divizionarei secunde Csikszereda Miercurea Ciuc, anunță Gazeta Sporturilor.

Csikszereda își va moderniza arena prin intermediul unei investiții masive din Ungaria. O nouă tribună, de 1.400 de locuri, va fi ridicată începând cu luna martie a acestui an. Zoltan Szondy, președintele grupării, spune că a obținut deja toate avizele.

Noua structură va mări capacitatea arenei până la 2.500 de locuri. Conform proiectului prezentat astăzi, acolo vor fi amplasate cabinele comentatorilor, spațiile media și cele de servicii. Și birourile clubului vor fi relocate. În proiect sunt prinse și o sală de forță modernă, o cameră de prim ajutor și una pentru testele doping, informează Sport.szekelyhon.

Din 2013 până la finalul anului 2020, Guvernul maghiar a investit peste 75 de milioane de euro în cele 10 proiecte transfrontaliere, construite în zone cu etnici maghiari din România, Croația, Slovacia, Slovenia și Ucraina. Majoritatea banilor sunt plătiți prin federația de la Budapesta și prin fundația „Bethlen Gabor”, unde numele lui Lorincz Meszaros, fost primar la Felcsut, apropiat al lui Viktor Orban și unul dintre cei mai bogați oameni din Ungaria, e omniprezent.