Un coş înfundat sau parţial blocat poate provoca incendii şi poate pune în pericol siguranţa familiei şi a casei.

Luni, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenţie nr. 2 Topliţa au acționat, în două ore, la tot atâtea incendii izbucnite la coşurile de fum a două blocuri de locuinţe învecinate din municipiul Topliţa, strada Sportivilor. În ambele cazuri, forțele de intervenție au constatat că ardea doar funinginea din coşurile de fum, existând însă pericol de propagare la acoperişurile blocurilor, cu o suprafaţă de circa 500 mp.

„Incendiile au fost localizate în scurt timp, fiind astfel limitat pericolul extinderii acestora. Din fericire, în aceste cazuri nu s-au înregistrat victime în rândul locatarilor sau pagube materiale. Cauza probabilă a celor două incendii a fost aceeaşi – coşurile de fum necurăţate de funingine. În acest sens, vă reamintim că necurăţarea coşului de fum duce la înfundarea acestuia cu funingine şi alte reziduuri rezultate în urma arderilor, iar uneori poate duce la autoaprinderea coşului de fum”, transmit reprezentanții ISU Harghita.

Potrivit acestora, un coş de fum înfundat creşte riscul intoxicării cu monoxid de carbon din cauza faptului că fumul nu poate fi evacuat, de aceea, verificarea, curăţarea şi repararea coşurilor de fum trebuie făcută cel puţin o dată pe an, de către o persoană autorizată.

 

Articolul precedentADR Centru așteaptă proiecte pentru realizarea de centre comunitare integrate cu fonduri REGIO
Articolul următorMinor de 15 ani din harghita, responsabil pentru atacul cu un cuțit asupra unui curier