În perioada weekend, echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita au avut 22 intervenţii de acordare a asistenţei medicale de urgenţă, prim ajutor calificat şi de transport a pacienţilor la unităţile de primiri urgenţe din judeţ.

Potrivit reprezentanților instituției, echipajele SMURD Miercurea-Ciuc au fost solicitați să intervină în 6 situații de urgență, echipakele SMURD Odorheiu-Secuiesc, Miercurea-Ciuc și Toplița în câte 5 situații de urgență,  iar echipakele SMURD Corbu  au fost solicitați pentru o intervenţie.

Pe timpul acestora, paramedicii au asistat 20 adulţi şi trei copii.

„S-a acordat primul ajutor calificat în cazul a cinci accidente rutiere, trei intervenţii au fost în cazul unor afecțiuni medicale asistate de echipajele SMURD, iar 14 intervenţii pentru acordarea primului ajutor în cazul unor traumatisme, dintre care şase pentru salvarea unor turiști, accidentați în urma practicării sporturilor specifice anotimpului de iarnă (patru pe pârtiile de schi şi două la patinoare)”, se arată într-un bilanț al instituției pe ultimele zile.

Pentru reducerea numărului de accidente, pompierii harghiteni îi îndeamnă pe cetățeni la atenție și responsabilitate în derularea activităților montane.

Articolul precedentWeekend solicitant pentru pompierii militari harghiteni
Articolul următorTemperaturile scad în următoarele două săptămâni