Jandarmii şi poliţiştii harghiteni au intervenit, duminică noaptea, pentru alungarea unor urşi care au intrat în gospodăriile oamenilor în localitatea Voşlăbeni şi la Băile Szejke, în apropierea municipiului Odorheiu Secuiesc, incidentele fiind semnalate la numărul de urgenţă 112.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita au informat că primul apel a fost făcut de o femeie care a anunţat că în curtea casei sale din comuna Voşlăbeni şi-ar fi făcut apariţia un urs, care a dărâmat gardul împrejmuitor. La faţa locului au fost imediat direcţionate două echipaje de ordine publică formate din jandarmi şi poliţişti, care au reuşit să îndepărteze ursul în pădurea din apropiere. Echipajele au rămas în zonă pentru a se asigura că ursul nu revine.

Al doilea apel a fost făcut de către un bărbat care anunţa prezenţa unei ursoaice cu pui în curtea gospodăriei sale, situată în Băile Szejke, din apropierea municipiului Odorheiu Secuiesc. În zonă a fost direcţionată o patrulă de ordine publică formată din poliţişti.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, animalul nu a mai fost găsit la locul indicat, dar poliţiştii şi reprezentanţii asociaţiei de vânătoare din zonă au rămas o vreme la faţa locului, pentru a se asigura că acesta nu revine.

În ambele cazuri, locuitorii au fost avertizaţi de pericol prin mesaje RO-ALERT trimise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, iar în sprijin au fost trimise şi echipaje SMURD.

Jandarmii le recomandă oamenilor ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

Articolul precedentINSP raportează 24 de cazuri de Covid-19 în Harghita. Sâmbătă, Prefectura raporta doar 21
Articolul următorÎn ultimele 24 de ore au fost 226 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19