Medicii de la Spitalul Municipal din Topliţa nu mai au măști de aproximativ o săptămână și jumătate iar materialele de protecție pentru un spital de nivel 3 sunt, acum, un pachet de elastice de bucătărie și un sul de prosoape de hârtie.

În plină pandemie, cei 227 de angajaţi, dintre care 37 de medici şi 107 asistente de la Spitalul Municipal Topliţa susțin că au primit, în loc de scuturi, nişte prăştii cu care ar trebuie să protejeze, asta după ce conducerea instituţiei a văzut pe internet cum se fac măştile „de criză” din hârtie.

“Celor din conducere le-a venit ideea după ce au văzut pe YouTube că se pot confecționa măşti şi din hârtie, şi au trimis pe fiecare secție hârtie și elastice”, a declarat, sub protecţia anonimatului, un cadru medical de la Spitalul Topliţa, citat de Libertatea.ro.

Mai mult, angajatul spitalului din Topliţa susţine că cei care lucrează la Urgență şi vin primii în contact cu bolnavii au doar câte o mască pe tură, astfel că medicii au ajuns să refolosească măști purtate, pe care le spală.

Cu toate acestea, primarul din Topliţa poartă mască şi mănuşi de protecţie la birou.

În spitalul din Topliţa n-a fost internat, până la acest moment, nici un pacient confirmat cu COVID-19. Dar în municipiul care are 14.000 de locuitori sunt deja 60 de persoane în izolare la domiciliu şi 7 – în carantină instituţionalizată. Iar oamenii continuă să se întoarcă acasă, din zonele marcate cu roşu pe harta lumii.

sursa: Libertatea.ro

Articolul precedentMinistrul Sănătății și-a dat DEMISIA
Articolul următorPRODUS ÎN ROMÂNIA