Astăzi, 26.07.2019, în intervalul orar 09:00 – 12:00, la nivelul întregului județ, va avea loc o nouă rundă de testări ale Sistemului RO-ALERT.

Activitatea are scopul de a examina funcționarea sistemului, prin transmiterea unor mesaje de test către telefoanele mobile aflate în raza celulelor de telefonie mobilă din județul nostru.

Telefoanele configurate pentru recepția mesajelor RO-ALERT și care se vor afla în aria de acoperire a celulelor din zonele selectate pentru testare vor recepționa următorul mesaj „TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție”.

Mesajele primite fac parte dintr-o nouă rundă de teste ale Sistemului Ro-Alert, destinat avertizării în cazul situațiilor de urgență majore.

Pentru a primi mesajele transmise, recomandăm cetățenilor să se asigure că pe terminalele mobile sunt realizate setările corespunzătoare. Informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și de operatorul de telefonie mobilă, sunt puse la dispoziția publicului pe portalul www.ro-alert.ro și pe site-urile operatorilor publici de rețele de comunicații mobile.

Asigurăm opinia publică asupra necesității și utilității derulării acestor activități de testare a sistemului.

Articolul precedentFOTO Cascada termală de la Topliţa – Obiectiv turistic unic în România
Articolul următorJandarmii au gonit o ursoaică cu pui, la Tușnad