În contextul răspândirii infecției cu Coronavirusului SARS CoV-2 și necesitatea adaptării măsurilor stabilite prin Hotărârile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, prefectul județului Harghita, Ion Proca a transmis un mesaj locuitorilor județului. 

Prefectul subliniază că toți locuitorii trebuie să dea dovadă de înțelegere, de calm, de rațiune, și de comunicare eficientă, și îi îndeamnă pe harghiteni să fie conștienți de importanța fiecărui gest.

Redăm mai jos mesajul prefectului:

”Momentele speciale implică măsuri speciale și suntem, din păcate, în această situație. Va trebui, așadar, să dăm toți dovadă de înțelegere, de calm, de rațiune, și de comunicare eficientă.

Nici unul dintre noi nu este vinovat de apariția acestui pericol. Dar fiecare dintre noi va fi vinovat dacă nu va înțelege că doar împreună vom reuși să depășim acest moment de încercare.

Vreau să vă asigur că toți cei direct implicați în stabilirea de măsuri de protecție a cetățenilor își fac datoria, și că încercăm să punem în aplicare toată cunoașterea noastră în rezolvarea rapidă a problemelor de urgență.

Trebuie să procedăm ferm în legătură cu orice încercare de ocolire a deciziilor luate la nivelul cel mai înalt al guvernării țării.

Până la urmă fiecare trebuie să înțeleagă cât suntem de răspunzători unul față de celălalt, câtă nevoie avem unul de altul, și cât de importantă este înțelegerea și toleranța.

Iar cei ce nu înțeleg lucrul acesta vor fi pedepsiți pentru că nimeni nu are dreptul de a-l pune în pericol pe celălalt.

Vă îndemn și vă rog să fiți conștienți de importanța fiecărui gest pe care îl facem. Dacă suntem mai buni unii cu ceilalți, dacă întindem o mână de ajutor celor în nevoie, dacă îl vedem pe celălalt ca pe un semen al nostru, însemnă că redescoperim valori pe care lumea părea să le uite.

Am încredere în fiecare dintre cetățenii județului nostru și sunt sigur că vom trece cu bine acest test pentru societatea noastră.

Fiecare trebuie să aibă grijă în primul rând de el, și, în felul acesta, are grijă și îi respectă pe toți ceilalți.

Nu putem trece prin această încercare la nivel individual.

TOȚI este cuvântul de ordine.”

Articolul precedent8 persoane în carantină și 93 izolate la domiciliu. Prefectura Harghita: Persoanele sunt asimtomatice
Articolul următorBilanț coronavirus: 158 de cazuri de persoane confirmate în România