Un abator unde să se prelucreze carnea urmează să se înfiinţeze în Cristuru Secuiesc. Banii pentru acesta vin de la Consiliul Judeţean Harghita.

„Fermierii din zona Cristur și din împrejurimi vor avea, pe lângă fabrica de prelucrare a laptelui, o nouă oportunitate pentru obținerea de venituri: un abator și punct de prelucrare a cărnii care urmează a fi înființat la Cristuru-Secuiesc. Ne dorim să realizăm această investiție din sumele repartizate de consiliul județean din impozitul pe venit” – a spus Rafai Emil, primarul orașului la ședința Consiliului Județean Harghita.

Primarul a spus că abatorul comunitar este o inițiativă asemănătoare fabricii de prelucrare a laptelui demarată de Cooperativa Agricolă Târnava Mare, dar și faptul că există deja o firmă care va executa lucrările care se preconizează a fi finalizate în cursul anului viitor.

Csaba Borboly, președintele consiliului județean a afirmat referitor la abator că zona Cristur este cămara regiunii, aici condițiile sunt prielnice pentru agricultură și pentru creșterea animalelor. Prin înființarea abatorului se dorește impulsionarea acestor domenii în mod asemănător celui în care funcționează fabrica de prelucrare a laptelui de la Cristuru-Secuiesc. Și aici scopul este ca fermierii din zonă să își valorifice animalele local, în acest fel o parte semnificativă a veniturilor rămânând aici. În opinia lui Borboly Csaba, micul abator poate contribui la sprijinirea tinerilor antreprenori, la fel cum o va face și preconizatul incubator de afaceri de la Cristuru-Secuiesc.

Bíró Barna Botond, vicepreședintele consiliului județean a afirmat că cea mai substanțială sumă o primește în zona Odorheiu, orașul Cristuru-Secuiesc pentru înființarea micului abator. În acest fel primarii din zona au dat dovadă de solidaritate totală. „Prin înființarea micului abator considerăm că se va relansa zona din punct de vedere economic, sprijinim inițiativa deoarece considerăm că va profitabilă pentru fermierii din zonă”, a spus vicepreședintele.

Articolul precedentCase și poduri distruse, în urma ploii de azi noapte
Articolul următorConsiliul Judeţean a dat bani pentru mai multe localităţi din Harghita