Ministerul Dezvoltării creează o bază de date cu subiecte pentru toate domeniile de atestare a verificatorilor de proiecte și experților tehnici – anunță ministrul dezvoltării, Cseke Attila. 

Astfel, în vederea eficientizării și perfecționării proceselor de examinare pentru atestarea experților și verificatorilor tehnici, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) lansează, până la 25 noiembrie, licitația pentru achiziționarea serviciilor intelectuale de elaborare a unei baze de date cu subiecte de examen.

Subiectele se vor elabora și preda în trei tranșe, iar, la finalul contractului, MDLPA va deține o bază de date de peste 16.000 de subiecte pentru toate cele 22 de domenii și subdomenii până la următoarea sesiune de examene, organizată în parteneriat cu Universitățile de specialitate, în anul 2023.

Ministrul a mai spus că procedura de desfășurare a examenului rămâne neschimbată, iar data exactă a următorului examen va fi comunicată pe site-ul MDLPA cu 45 de zile înainte de organizarea examenului.

După cum este cunoscut, examenele pentru atestarea experților și verificatorilor tehnici reprezintă o temă de interes major în rândul specialiștilor, proiectanților și beneficiarilor și, ținând cont de lipsa acută de specialiști din diferitele domenii, MDLPA a reorganizat procedurile de organizare a acestor examene în anul 2021.

Astfel, sesiunile din lunile decembrie 2021 și iulie 2022 sunt primele sesiuni de atestare organizate conform noilor reglementări. Au fost convocate 19 comisii centrale de examinare, iar candidații au susținut examene în toate cele 6 centre regionale de examinare din municipiile Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Iași și Timișoara. În urma celor două sesiuni, s-au atestat 1.292 de specialiști noi, dintre care 164 de experți tehnici și 1.128 de verificatori de proiecte.

Articolul precedent100 de noi contracte pentru amenjarea teritoriului- VEZI lista contractelor de finanțare
Articolul următorCirculația a fost închisă astăzi pe Transfăgărășan