Doi „distrugători de autoturisme” din teribilism, de numai 13 ani, au fost identificaţi de poliţiştii harghiteni la Odorheiu Secuiesc, în urma unor activităţi profesioniste de cercetare şi investigaţie.

La data de 28 octombrie 2020, ca rezultat al unor activităţi specifice de cercetare şi investigaţie, desfăşurate pe parcursul ultimelor două săptămâni la nivelul Poliţiei Municipiului Odorheiu Secuiesc, au fost identificaţi doi minori de 13 ani, ambii din localitate, bănuiţi de săvârşirea mai multor infracţiuni de distrugere.

Din datele şi indiciile obţinute de poliţişti în anchetă până la acest moment rezultă că, în noaptea de 10/11 octombrie a.c., cei doi minori ar fi provocat distrugeri la cel puţin 12 autoturisme, parcate pe străzile Constructorilor și Aleea Independenței din municipiul Odorheiu Secuiesc, prejudiciul cauzat ridicându-se la aproximativ 7.500 de lei.

Cercetările sunt continuate în vederea recuperării integrale a prejudiciului şi stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor în cauză, sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere.

De asemenea, faţă de persoanele responsabile urmează să fie luate măsuri de sancţionare contravenţională, pentru nesupravegherea minorilor.

Sursa: Realitatea de Harghita