Vaccinarea românilor continuă, însă nu în ritmul în care sperau autoritățile. Astfel, se caută tot felul de soluții pentru a-i determina pe oameni să se imunizeze și se ia în calcul chiar și acordarea unor sume de bani. 

Pentru a motiva cât mai mulți români să se vaccineze, Ministerul Sănătății a propus și acordarea unui bonus în valoare de 100 de lei celor care aleg să se imunizeze. Mulți nu sunt însă încântați de idee.

,,Este o măsura care nu face decât să discrimineze pe ceilalți care nu se vaccinează’’, ,,Nu cred că e cea mai bună măsură, lumea trebuie să fie conștientă de pericolul care ne paște’’, ,,Părerea mea este că nu este ok să dăm un premiu omului să se vaccineze. Trebuie să vină din interiorul lui, să simtă că trebuie făcut’’, sunt câteva dintre părerile oamenilor.

 

Premierul Florin Cîțu a precizat că este vorba însă despre un proiect pilot. Măsura nu se aplică imediat, ci după ce Guvernul va adopta un act normativ în acest sens. 

Articolul precedentGheorghiță: „Cei cu vârsta sub 20 de ani, băieţii în general, care trec prin covid, au risc de a dezvolta probleme cardiace”
Articolul următorBanca Mondială: România a ieșit din grupul țărilor cu venituri mari. Românii câștigă mai puțin