A fost aprobată hotărârea care are în vedere modificarea studiului de fezabilitate în cazul incubatoarelor de afaceri de la Miercurea Ciuc și Cristuru-Secuiesc. După cum se știe, consiliul județean își dorește ca în parteneriat cu conducerile orașelor din județ să se construiască câte un incubator de afaceri.

Harghita Business Center, incubatorul de afaceri de la Odorheiu-Secuiesc care funcționează la capacitate maximă este un exemplu în ceea ce privește necesitatea acestui tip de instituții. Prin finanțare în cadrul Programului Operativ Regional este posibilă construirea unui al doilea incubator de afaceri. Pentru încurajarea tinerilor de a lansa noi afaceri, consiliul județean își dorește să fie construite incubatoare de afaceri în zonele Ciuc și Cristur. În Miercurea Ciuc, incubatorul de afaceri va sprijini domeniul creativ, iar locația preconizată este clădirea de la Jigodin Băi, de lângă izvorul de apă minerală. La Cristuru-Secuiesc se va pune accent pe domeniul pielăriei și industriei textile, incubatorul de afaceri urmând a fi construit în apropierea Grupului școlar Zeyk Domokos.

Studiul de fezabilitate va fi urmat de un proiect tehnic și astfel ca proiectele depuse în următoarea etapă de finanțare în cadrul Programului Operativ Regional să aibă mai multe șanse de a obține finanțare.

Articolul precedent„Satul în oraş”, a adus animalele în centrul istoric din Miercurea Ciuc
Articolul următorUn bărbat din Cozmeni a lovit intenţionat cu maşina un vecin