Astăzi, 23.07.2019, între orele 09:00 – 12:00, la nivelul localităților Atid, Praid, Vărșag, Corund, Lupeni, Dealu, Zetea, Căpâlnița, Satu Mare, Brădești, Vlăhița, Lueta, Mărtiniș, Feliceni, Odorheiu Secuiesc, Mugeni, Porumbeni, Șimonești, Avrămești, va avea loc o nouă rundă de testări ale Sistemului RO-ALERT.

Activitatea are scopul de a examina funcționarea sistemului, prin transmiterea unor mesaje de test către telefoanele mobile aflate în raza celulelor de telefonie mobilă din aceste zone.

Telefoanele configurate pentru recepția mesajelor RO-ALERT și care se vor afla în aria de acoperire a celulelor din zonele selectate pentru testare vor recepționa următorul mesaj „TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție”. Modurile de afișare și sunetele de avertizare sunt diferite în funcție de modelele telefoanelor mobile.

Pentru a primi mesajele transmise de IGSU și structurile sale teritoriale, recomandăm cetățenilor să se asigure că pe terminalele mobile sunt realizate setările corespunzătoare. Informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și de operatorul de telefonie mobilă, sunt puse la dispoziția publicului pe portalul www.ro-alert.ro și pe site-urile operatorilor publici de rețele de comunicații mobile. Asigurăm opinia publică asupra necesității și utilității derulării acestor activități de testare a sistemului.

Articolul precedentPoliţia atrage atenţia în privinţa unei noi metode de înşelăciune informatică
Articolul următorFOTO Drumuri asfaltate şi autobuze electrice din fonduri europene, în Odorheiu Secuiesc