Oamenii au nevoie de sânge ca de aer! Vrei să ajuți? Mergi și donează! – este îndemnul salvatorilor harghiteni, care subliniază că donarea de sânge nu trebuie să se oprească odată cu pandemia cu noul coronavirus, și că este foarte important ca această acțiune să continue!

Cei care nu au călătorit în afara țării în ultimele 28 de zile, nu au intrat în contact cu persoane infectate și nu prezintă simptome specifice infecției cu coronavirus sunt chemați să vină în sprijinul semenilor cu afecțiuni grave și să le ofere o șansă la viață! 

٭٭٭

Donatorii beneficiază de măsuri suplimentare de siguranță, iar în centrele de transfuzie s-au luat măsuri optime pentru protecția personalului centrelor și a persoanelor la care vor ajunge produsele sanguine. În toate centrele de donare din țară există un punct de triere unde se măsoară temperatura, se investighează istoricul de călătorie, posibilul contact cu persoane infectate și posibilele simptome ale infecției. Donatorii primesc măști, se supraveghează dezinfecția riguroasă a mâinilor, se dezinfectează regulat spațiile de donare și se asigură distanțarea optimă a donatorilor. Există posibilitatea programării de la distanță pentru donarea de sânge, telefonic, prin email sau prin intermediul unor aplicații mobile precum Donorium.

Articolul precedent„S-a pierdut” din nou un caz de coronavirus. Judeţul Harghita coboară iar la 21 de cazuri
Articolul următor3 cazuri noi de Covid-19 în judeţul Harghita. Numărul persoanelor infectate a urcat la 24