Un câine căzut într-o prăpastie de mai multe zile, a fost salvat miercuri, de salvamontiştii şi de poliţiştii locali din Odorheiu Secuiesc.

Dispeceratul Poliției Locale a municipiului Odorheiu Secuiesc a fost înștiințat prin telefon despre faptul că, pe dealul Budvar, într-un loc greu accesibil și periculos este blocat un câine.
Cu ajutorul unei drone s-a verificat veridicitatea acestui fapt și starea animalului. Imaginile surprinse au fost înmânate instituției noastre, cu ajutorul cărora s-a aflat locul precis al câinelui.

Polițiștii locali împreună cu membrii salvamontiștilor Harmont, s-au deplasat la fața locului unde cu ajutorul echipamentelor și al priceperii au reușit să ajungă la animalul captiv și să- l salveze în siguranță.
La această acțiune de salvare a participat și un polițist local, care este totodată și membru al echipei salvamontiștilor.

S-a aflat mai apoi faptul că, aproximativ în urmă cu o săptămână, în preajma Revelionului, ar fi ajuns câinele în acest loc periculos, unde s-ar fi ascuns din pricina zgomotelor puternice produse de petarde.

Precizează Conducerea Poliţiei Locale din Odorheiu Secuiesc, într-o postare pe Facebook

Articolul precedentElena Udrea, primul mesaj din anul 2020
Articolul următorISU Harghita, 25 de intervenții pentru situații de urgență în ultimele 3 zile