Salvamontiştii vor amenaja patru noi refugii montane în Harghita. Cele patru refugii vor fi amplasate în zonele Gheorgheni, Topliţa, Odorhei şi Ciuc şi se alătură celorlalte 16 existente deja în judeţ, care au fost amplasate în ultimii ani.

Unul dintre ele se doreşte să fie realizat din donaţii, pentru ca oamenii să simtă că le aparţină şi că au contribuit la acest proiect, a precizat, pentru Agerpres, şeful Serviciului Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, Fekete Örs.

Acesta a mai adăugat că ar mai fi nevoie de încă zece refugii, în munţii de judeţ, care să vină în sprijinul turiştilor care merg în drumeţii şi au nevoie să se adăpostească, la un moment dat.

Amplasarea de refugii montane face parte dintr-un program amplu al Consiliului Judeţean Harghita, intitulat „Turism Montan în siguranţă”, în cadrul căruia s-au reabilitat, în fiecare an sute de kilometri de trasee turistice şi s-au derulat campanii de informare în şcoli, fapt care a dus la scăderea semnificativă a cazurilor de rătăciri pe munte.

Articolul precedentFetiţă de doi ani, înecată, la Şimoneşti
Articolul următorFinala Campionatului Naţional de Hochei, „Cel mai bun din 5”, finla mică, „cel mai bun din 3”