Peste 20 de pârtii de schi sunt funcţionale în Harghita, iar starea acestora este excelentă, cu strat consistent de zăpadă.

, şeful Serviciului Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, Fekete Ors.

„Numărul turiştilor este foarte mare şi se schiază şi pe pârtiile unde în anii precedenţi nu a fost zăpadă, cum ar fi cea de la Izvoru Mureşului.” a spus pentru Agerpres Fekete Ors, şeful Serviciului Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita.

Salvatorii montani încearcă să asigure asistenţă pe toate pârtiile din judeţ, ei fiind prezenţi permanent pe jumătate din pârtii, iar la restul intervenind la cerere.

De la începerea sezonului salvamontiştii au avut peste 100 de intervenţii, cu precădere pentru ajutorarea celor care s-au accidentat la schi, în majoritatea cazurilor fiind vorba de entorse sau fracturi.

De asemenea, s-a intervenit şi pentru recuperarea celor care s-au rătăcit pe munte, ultimul caz fiind înregistrat joi seara, când mai mulţi turişti din Ungaria s-au rătăcit în munţii Ciucului. Fekete Ors a spus că aceştia au fost luaţi prin surprindere de faptul că s-a întunecat repede, nu au avut lanterne asupra lor şi au intrat în panică. „I-am recuperat destul de repede, pentru că am ştiut de unde au plecat. Recomandarea noastră este ca turiştii să pornească în drumeţii cu echipament adecvat şi chiar dacă pleacă pe timp de zi, să îşi ia lanterne asupra lor, pentru că pot să nu aibă simţul timpului şi să fie luaţi prin surprindere de venirea nopţii”, a precizat şeful salvamontiştilor harghiteni pentru Agerpres. Mai multe detalii AICI.

Articolul precedentAproape 1.000 de elevi au lipsit de la ore în Harghita
Articolul următorBorboly Csaba susţine conceptului de regiune bioculturală